Ειδήσεις

Ναύπλιο: Εορτασμός της 9ης Μαΐου ως «Ημέρα Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» (φωτο)

Μάιος 09, 2024 - 15:06

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του Φασισμού- Ναζισμού συμμετείχε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Ορφανός

Με γενικό σημαιοστολισμό από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 9ης Μαΐου καθώς και με φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας εορτάστηκαν οι Εθνικοί αγώνες και η Εθνική αντίσταση κατά του Φασισμού- Ναζισμού.

Αφρικανική σκόνη: Χρήσιμες οδηγίες για τους εργαζομένους από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Μάιος 09, 2024 - 14:30

Σχετικά με το πρόσφατο αλλά και συχνό  φαινόμενο της μεταφοράς σωματιδίων σκόνης από τη Σαχάρα (Αφρικανική σκόνη) και της επίδρασης της στη Δημόσια Υγεία, η συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, επικαιροποιώντας σχετικές επιστημονικές  ανακοινώσεις (Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία) και οδηγίες (Υπουργείο Υγείας) προβαίνει στις παρακάτω συστάσεις:

Θανατηφόρο τροχαίο με εκπτροπή οχήματος στη Λακωνία

Μάιος 09, 2024 - 14:20

Χθες (8.5.2024) το απόγευμα, στο 6ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αιγιών –Αγίου Νικολάου, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 72χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια κατακρημνίστηκε σε χάνδακα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Mycoast.gov.gr: 6.500 παραλίες στην εφαρμογή

Μάιος 09, 2024 - 13:50

Για τις εξελίξεις στον τομέα της ψηφιοποίησης του κράτους μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ξεκίνησε η λειτουργία της εφαρμογής Mycoast.gov.gr, με σχεδόν όλες οι παραλίες που νοικιάζει το ελληνικό δημόσιο, όπου ο πολίτης – όταν εντοπίζει μία παρατυπία – μπορεί να κάνει αναφορά, ανώνυμη ή επώνυμη.

«Τώρα στην εφαρμογή υπάρχουν 6.500 παραλίες σε όλη τη χώρα και σταδιακά, θα μπουν άλλες 1000», δήλωσε ο υπουργός.

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Μάιος 09, 2024 - 13:50

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, λήγει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Έως τώρα έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 35.000 αιτήσεις.

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα

Μάιος 09, 2024 - 13:20

Στον απόηχο της απόσυρσης του εμβολίου του κορωνοϊού της AstraZeneca με την παρασκευάστρια εταιρεία να κάνει λόγο για  πληθώρα επικαιροποιημένων εμβολίων για τις νεότερες παραλλαγές του κορωνοϊού, γεγονός που οδήγησε τη διακοπή παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου από την ίδια, και στην παράλληλη αποδοχή της εταιρείας στα δικαστήρια, ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας τοποθετήθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθην΄ά Λινού.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιουνίου

Μάιος 09, 2024 - 13:00

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιουνίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ:

Την 28η/5/2024, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Μήνυση κατά του γερμανικού κράτους κατέθεσε ο Βαρουφάκης

Μάιος 09, 2024 - 12:30

 Η πρωτοφανής απόφαση των γερμανικών αρχών τον περασμένο Απρίλιο να απαγορεύσουν στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο αλλά και κάθε πολιτική δραστηριότητα ήταν μόνο η αρχή. Συνέχεια είχαν οι εξωφρενικές παραβιάσεις κάθε αρχή του κράτους Δικαίου, σε μια Ευρώπη που βουλιάζει όλο και περισσότερο στον ολοκληρωτισμό.

Γεωργιάδης: Καμία παράταση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Μάιος 09, 2024 - 11:30

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε το αίτημα παράτασης των συμβάσεων για εκατοντάδες εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και με διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων.

Στους τελευταίους μάλιστα, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ρητή θέση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι οι συμβασιούχοι, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, απολύονται.

Επίσκεψη στην Αργολίδα, του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλα Φαραντούρη

Μάιος 09, 2024 - 11:25

Την Τρίτη του Πάσχα, 07.05.2024, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, επισκέφθηκε τον Νομό Αργολίδος, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου Άργους Αγίου Πέτρου, όπου συμμετείχε στις εορταστικό εορταστικά εορταστικά εορταστικές εκδηλώσεις, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και το Δημοτικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου Αργολίδος, κ. Δαμούλο Φώτιο.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις